JACK RUSSELL TERRIER

Jack Russell terrieren kommer opprinnelig fra England. Her ble den avlet fram på 1800-tallet av en kirkeverge ved navn John "Jack" Russell.

 Rasen ble opprinnelig avlet fram til revejakt, og ønsket var å skape en liten hund som var modig nok til å gå under bakken for å drive reven ut av hiet. Av denne grunnen er Jack Russell terrieren svært uredd og modig.

Selv om Jack Russell terrieren er en gammel rase, er det ikke lenge siden den ble godkjent av det internasjonale hunderegisteret FCI. Så seint som i 2001 ble den typegodkjent, og de første hundene kunne mønstres inn. Fra 2001 til idag har Jack Russell Terrieren blitt en populær rase på grunn av sitt våkne og lekne lynne.

Jack Russell Terrier`n er en stor hund i liten kropp. Det er en liten men sterk, aktiv og slank bruksterrier med stor selvtillit, livlige bevegelser og intelligent uttrykk. Det er en anvendelig rase som kan bli brukt i ulike aktiviteter slik som agillity, jakt, blodspor, lydighet, kantarellsøk men også godt som `bare` en turkamerat. Jack Russell er en våken og lettlært hund med stor motor. Den egner seg også godt som familiehund, og gjerne med flere firbeinte.

 Jack Russell Terrieren kommer i tre forskjellige pelsvarianter. Glatthåret, broken og strihåret.  Godkjente fargevarianter er hvit/tan, hvit/svart og tricolor.

Vi i Ildstormens følger FCI og NKK sine retningslinjer for avl og oppdrett, og svarer gjerne på spørsmål dere måtte ha om dere vurderer Jack Russell som deres neste familiemedlem.